FK Býškovice/Horní Újezd B - Sokol Újezdec

03.05.2011 16:24

 

Po dlouhém bodovém půstu jsme odehráli mistrovské utkání na domácím hřišti, a to proti celku, který momentálně okupuje první příčku Okresního přeboru. Zápas pro nás začal netradičně a to tím, že jsme se divákům předvedli v kompletně žlutých barvách.  Zápas byl pro nás důležitý, protože jsme po ztrátě bodů z venkovní půdy potřebovali už nějaký bodík urvat a to je na domácí půdě povinnost.  Ze začátku zápasu byly oba týmy vyrovnané, rozdíl 7 příček v tabulce nebyl až tak moc znát.  Oba týmy se snažily hrát dobrý fotbal. A to se nám i docela dařilo. Prvních 30 minut zápasu se bojovalo o míč téměř jen uprostřed pole a zápas byl v tomto čase na šance chudý, kromě několika střel, které neohrozily soupeřovu ani naši branku. 

Soupeř sice ohrozil naši branku, ale naštěstí trefil pouze tyč a my jsme tak zatím výsledek 0:0 ubránili. O několik minut později jsme se ale dopustili chyby, kdy po nevydařeném odkopu míče z naší obrany se soupeř dostal do protiútoku. Útočník se z levého křídla uvolnil, postupoval sám na gólmana a ani náš "BB" s tím nemohl nic dělat, takže se stav se změnil na 0:1.  Blížil se konec první půle, ale my jsme se nevzdali a se vztyčenou hlavou jsme bojovali dál. Odměnou nám bylo vyrovnání na 1:1 po křídelní akci Stanislava Rakovského, který zatáhl míč až do pokutového území, dal nezištně pod sebe a Jirka Bělík s pomocí teče soupeře zavěsil.  

Do druhé půle jsme šli s cílem tento stav udržet a případně nějaký gól přidat.  Naše hra se zlepšila poté, kdy jsme využili krásného pažitu a dali si míč konečně na zem. Pak jsme soupeře dostali pod tlak, naší hrou je přehrávali a téměř k ničemu je nepustili.  Soupeř pak bohužel hrozil protiútoky, které jsme odvrátili, až na jeden, ze kterého si vybojoval pokutový kop po faulu (byl či nebyl?) našeho „BB“ a který jen tak, tak proměnil. Stav v půli druhého poločasu tak byl 1:2. Spousta z nás si myslela, že už je vše ztraceno. Na naší hře se ale nic nezměnilo a my hráli dál naši hru a fotbalem se bavili. Soupeře jsme stále tlačili a čekali jen na příležitost, kdy budeme moc prolomit ledy a stav zápasu srovnat. To se nám povedlo po pěkném centru Edy Tomečka do vápna a umístěné hlavičce Luboše Zátopka. Pro naši novou posilu to byl druhý mistrovský gól v druhém domácím utkání (že by domácí střelec?).  Soupeř od nás tuto hru nečekal a byl z nás dokonce zaskočen. Po vyrovnání stavu jsme si vytvořili další gólové šance, které ale náš útočník Marek Orság bohužel neproměnil.  Zápas ukončil rozhodčí Hanák za stavu 2:2 a oba týmy si v tomto kole rozdělily po 1 bodu. 

Autor reportu: Stanislav Rakovský

Zpět
https://fkhujezd.webnode.cz/