FK Býškovice/Horní Újezd B - TJ Haná Měrovice

06.04.2011 16:02

 V sobotu 2.4 jsme odehráli druhý zápas jarního kola soutěže. V tomto zápase jsme si měli napravit reputaci z předchozího zpackaného zápasu s Beňovem. 

Po začátku zápasu se hra chvíli přelévala z vrchní branky na spodní. Po 15 minutách jsme si vytvořili první pořádnou šanci po nahrávce Stanislava Rakovského na Jiřího Bělíka, který pronikl s míčem do šestnáctky a přesnou střelou začal kanonádu :-) Po krátké době jsme si vytvořili další šanci, kdy jsme umíštěnou střelou Radka Hasala zvýšili na 2:0. V tomto zápase se nás štěstí drželo i nadále a ukázalo se to hned po chvíli, kdy Jiří Bělík vrátil nahrávku Stanislavovi Rakovskému a ten navezl míč do středu hřiště a po tečované střele obránce poslal golmana na druhou stranu :-) a zvýšil tak na 3:0. 

Tímto jsme soupeře dorazili, ale my potřebovali napravit výsledek z předchozího zápasu takže nám to nestačilo. Svůj první jarní gól si na pažbu zapsal i Újezdský špílmachr Eda Tomeček, který skóroval z rohového kopu a zvýšil na 4:0. Jak už jsem se zmínil, štěstí se nás drželo a co střela to gól. To se pak nepodařilo Radku Hasalovi, který byl při snaze o střelu faulován soupeřem a sudí nařídil pokutový kop. Po minulém nezdaru se k němu už nestavěl Jiří Bělík a šanci dostali ostatní šuteři z týmu. Této šance se ujal Stanislav Rakovský, který přesnou střelou k levé tyči nedal gólmanovi šanci a zvýšil na 5:0. Tímto výsledkem skončila i první půle. 

Do druhé půle jsme nastoupili s tím, že nakřápeme soupeři, co se do něj vejde. :-) To se nám bohužel nepovedlo. Soupeř začal být aktivnější a také hrozivější. Vypracoval si několik standartek, které jsme si nedokázali pořádně pohlídat a málem z nich inkasovali. Naštěstí máme v bráně Jakuba Rakovského, který si říká BB (Brankářský Bůh). V druhé půli jsme se snažili kombinovat a dostat se k soupeřově bráně. To se nám dařilo, ale bohužel bez gólu.

Výsledek uzavřely naše nové dvě posily, kdy Radek Hasal lobem přez obrance Luboše Zátopka na gólmana a ten s ledovým klidem umístil míč přes něj do sítě. Zápas skončil výsledkem 6:0 a reputace tak byla napravena.

Autor reportu: Stanislav Rakovský

 

 

Zpět
https://fkhujezd.webnode.cz/